Témakörök

TP-Link WiFi esettanulmány - Techno-Tel Kft.

0 0
2024.05.02. 17:58

Mai esettanulmányunkban a Siófoki Kórház-Rendelőintézet számára kialakított várótermi WiFi szolgáltatásról, annak megvalósulásáról, működéséről és struktúrájáról hallhattok egy beszámolót Balogh Gábortól a Techno-Tel Kft. ügyvezetőjétől, aki elmondja, hogy a TP-Link eszközeinek segítségével milyen módon valósítottak meg egy immáron 1 éve zavartalanul működő vezeték nélküli hálózatot a kórház dolgozói, valamint az intézménybe érkezők számára.

A Techno-Tel Kft. immáron 20 éves szolgáltatói múltra tekint vissza. Ez idő alatt végigment a klasszikus ISP evolúción. Kezdetben vezeték nélküli szolgáltatással kezdték, majd 2008-tól HFC hálózatok üzemeltetése / kivitelezése is bekerült a portfólióba majd 2015-től az optikai hálózatuk fejlesztésére és helyezték a hangsúlyt mely mára már domináns szolgáltatásukban. Megközelítőleg ügyfeleik 60%-70%-a már GPON FTTH-n keresztül csatlakozik a hálózathoz.

A Siófoki Kórház-Rendelőintézettel még a vezeték nélküli korszakban kerültek kapcsolatba hisz első antennáik és rádióik az itt található víztorony tetejére kerültek melyről az egész balatoni régió besugározható. Később a kórház optikai, valamint rezes hálózatának kiépítésében is aktívan részt vettek. A szoros szakmai kapcsolat okán kapták a megkeresést az intézménytől, hogy szeretnének egy olyan Wi-Fi szolgáltatást mely a sürgősségi osztály, valamint a váróteremben várakozók számára biztosítani szélessávú korlátlan internetelérést.

ISP-ként a TP-Link eszközeit már korábban is alkalmazták és alkalmazzák ügyfeleik számára (HC220-G5, AC1200 Home Mesh WiFi AP) köszönhetően a rendkívül jó ár/érték aránynak.

A gyártóval is szorosan együttműködve kiválasztották a szükséges eszközöket, illetve megtervezték azt, hogy az épület adottságait figyelembevéve hova szükséges telepíteni az AP-kat, hogy a maximális lefedettséget érjék el.

A rendszert 1db Omada OC200-as Cloud kontroller vezérli, illetve 2db TL-SG2210MP PoE switch biztosítja a betápot az összesen 11 db EAP225-ös AC1350-es AP-nak.

A kórház havi betegforgalma 18.000-19.000 körül van, amelyhez még hozzájönnek a hozzátartozók. Napi 900-1000 kapcsolatfelépítésre kellett kalkulálniuk, melyet a későbbi kontroller által biztosított statisztikák igazoltak is.

A tavaly augusztusi indulás óta a teljes hálózat megbízhatóan és zavartalanul üzemel. A későbbiekben további bővítések vannak tervben melyekkel a fekvőbeteg osztályokat, azok kórtermeit, valamint a gyermekgyógyászatot, fül-orr gégészetet, belgyógyászatot, valamint a sebészetet csatlakoztatnák rá a hálózatra és bővítenék tovább az eszközparkot.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.